Firme de Exercitiu

Comunicat de presă

60 de elevi de la Liceul Teoretic Tudor Arghezi au finalizat activitățile în firma de exercițiu

     Inspectoratul Școlar Județean Dolj în parteneriat cu Liceul Teoretic Tudor Arghezi implementează proiectul PRACTICON – ,,Consiliere inovativă și practică școlară pentru o carieră de succes’’ centrat pe 3 obiective majore: oferirea de servicii de consiliere de specialitate pentru orientarea corectă în carieră a elevilor de liceu, stagii de practică performante la agenți economici și pregătire practică prin metoda inovativă ,,firma de exercițiu’’.
     După finalizarea cu succes a stagiilor de pregătire practică de către cei 420 de elevi din grupul țintă de la liceele tehnologice participante în proiect, este rândul celor 60 de elevi de la partenerul de proiect, Liceul Teoretic Tudor Arghezi, să încheie activitatea de practică în firmele de exercițiu. Beneficiile resimțite de elevi pe parcursul orelor petrecute în firma de exercițiu sunt notabile. După cum declara una dintre elevele participante la această activitate, ,,consider că am făcut o alegere foarte bună în ceea ce privește participarea mea în acest proiect ,,Consiliere inovativă și practică școlară pentru o carieră de succes”, deoarece mi-am îmbogăţit cunoștințele în domeniul economic. Am învăţat lucruri noi și cred că, pe parcursul activităţilor din firma de exerciţiu în care ocup postul de director general, o să învăț mult mai multe lucruri care o să mă ajute în viitor. Mi-am îmbunătăţit abilităţile de comunicare, de lucru în echipă şi mi-am cunoscut mai bine coechipierii. Experiența este unică și le recomand tuturor celor care au ocazia să participe la un astfel de proiect să se implice pentru că o să descopere lucruri noi.’’ (Buză Maria Alexandra, Liceul Teoretic Tudor Arghezi)
     Proiectul PRACTICON notează rezultatele obținute în activitatea inovativă – firme de exercițiu, astfel: s-au înființat și dotat cu mobilier și echipament IT 2 laboratoare de firme de exercițiu la Liceul Teoretic Tudor Arghezi, au fost înființate și înregistrate la ROCT 4 firme de exercițiu: FE Pro Security SRL, FE Urban Flowers SRL, FE Hanul Oltenesc SRL și FE Goldfield SRL, iar 60 de elevi și-au desfășurat activitatea în cele 4 firme de exercițiu, învățând din tainele înființării și funcționării unei firme reale, efectuând tranzacții comerciale și intrând în concurență cu alte firme de exercițiu naționale. Experții firme de exercițiu din proiect și coordonatorul acestora au elaborat 1 manual firme de exercițiu și instrumente de lucru specifice care au fost folosite pe parcursul sesiunilor de practică în firma de exercițiu. De asemenea, experții, sub îndrumarea coordonatorului, au elaborat suportul de curs pentru disciplina opțională privind metoda inovativă firma de exercițiu care va fi introdusă de Liceul Teoretic Tudor Arghezi în Curriculum la Decizia Școlii începând cu noul an școlar.
     Un moment important al activității de firmă de exercițiu l-a constituit târgul interregional al firmelor de exercițiu organizat în perioada 5-7 iunie 2015 la Calafat. În cadrul concursului de firme de exercițiu au fost premiați toți elevii celor 8 firme expozante, iar 60 dintre aceștia au primit și premii în bani: 15 elevi – premiul I (500 RON), 15 elevi – premiul II (300 RON), 15 elevi – premiul III (200 RON), 15 elevi – mențiune (100 RON).
     Utilizarea în viitor a infrastructurii create prin proiect privind firmele de exercițiu va face posibilă replicarea rezultatelor obținute prin activitatea de firmă de exercițiu la nivelul întregului județ și dezvoltarea unei culturi antreprenoriale la nivel local. În laboratoarele FE nou create, noi generații de elevi sunt așteptate pentru a se bucura de o experiență unică cu reale beneficiile atât în plan personal, cât și în carieră. Formarea de noi prietenii, îmbunătățirea abilităților de comunicare și lucrul în echipă, dezvoltarea creativității și a spiritului antreprenorial sunt doar câteva din beneficiile pe care activitatea de pregătire în firma de exercițiu le poate aduce unui elev.
     Proiectul este implementat în perioada 28 aprilie 2014-27 octombrie 2015 și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!

Pentru detalii:
Georgeta Lumei, Expert Informare și Publicitate
ginalumei@gmail.com
0721 888 402

Comunicat de presă

Premianții Târgului firmelor de exercițiu PRACTICON

      Târgul firmelor de exercițiu PRACTICON desfășurat în perioada 5-7 iunie 2015 la Calafat și-a desemnat la finalul competiției câștigătorii. A fost momentul în care după luni de pregătire intensă în firmele de exercițiu, elevii și-au văzut încununate eforturile. Premianții concursului sunt:

      Premiul I
      FE Pro Security SRL (Dolj): Babău S. Silvia, Buză Maria-Alexandra, Mutu Petruț-Marius-Alexandru, Bîrlan Robert-Ştefan, Vlădoianu Ionela-Ileana, Verde Ionela- Bianca, Cîrjan Daniela-Georgiana, Moraru Mihaela-Daniela, Botoroagă Ionuţ-Marian, Ştefanache Adrian-Ilie, Ciocan Ionuţ-Constantin, Ciucă Iliana-Andreea, Iovan Lorena-Andreea, Neţoiu Andreea, Ristea Maria-Daniela. Coordonator: Emilia Mateiaș, Expert Firme de Exercițiu.
      FE Antique Restaurant SA (Vaslui): Darie Andrei, Lefter Raul Alexandru, Acasandrei Șerban, Dănilă Andreea Raluca. Coordonator: Daniela Popescu, Expert Firme de Exercițiu.

      Premiul II
      FE Urban Flowers SRL (Dolj): Bărbulescu Andra-Maria, Brînzan Raluca-Georgiana, Costache Adriana-Maria, Chisa Gabriela, Popescu Robert-Gabriel, Podeanu Lucian, Iovan Bogdan, Cîrcota Bianca, Pîrvu Andreea, Popescu Alina-Gabriela, Ioana Cristina-Elena, Diță Costinel-Claudiu, Nicolae Corrado-Francesco, Căploiu Adelina-Ionela, Tudoran Alisa-Mihaela. Coordonator: Emilia Mateiaș, Expert Firme de Exercițiu.
      FE Romass SA (Vaslui): Gongu Stănescu Ana, Bechea Alexandru, Laic Radu, Cocuz Ionela. Coordonator: Andreea Buhuș, Expert Firme de Exercițiu.

      Premiul III
      FE Hanul Oltenesc SRL (Dolj): Burci Andreea Costina, Cilica Maria Victoria, Dascălu Ionuţ Sorinel, Dahche Mohamad, Doicaru Alina-Ionela, Enache Mirela Denisa, Gheorghe Alina Elena, Ilinca Liliana Nicoleta, Jugravu Simona Maria Izabela, Lascu Anca Ramona, Necşulea Ramona Florentina, Pleşoianu Luminiţa Ionela, Şerban Camelia Elena, Ungureanu Ionela Georgiana, Văduva Daniela Georgiana. Coordonator: Violeta Micu, Expert Firme de Exercițiu.
      FE Woody SRL (Caraș Severin): Popescu Cristina, Șandru Mădălina, Puraci Melissa, Mârza Nicoleta. Coordonator: Cristina Popa, Expert Firme de Exercițiu.

      Mențiune
      FE Goldfield SRL (Dolj): Braloştiţeanu Nicolae Adrian, Ciuică Petruţ, Cocoş Teodor Mihai, Cună Daiana Oana, Diaconu Florentina Raluca, Dragomir Teodora, Florea Alexandru-Andrei, Florea Dragoș-Alexandru, Grecu Alexandra Mădălina, Gruia Alin-Andrei, Hancu Andreea Alexandra, Oprea Ionuţ Cătălin, Radu Geanina Anamaria, Roşu Buzatu Radu Marian, Ştefan Cristina-Alexandra. Coordonator: Violeta Micu, Expert Firme de Exercițiu.
      FE Academia lui Pinochio SRL (Caraș Severin): Herăscu Andreea, Ianoșiga Cristina, Tîlneac Tania, Suciu Ioana. Coordonator: Cristina Popa, Expert Firme de Exercițiu.
      Spiritul de echipă, responsabilitatea și profesionalismul au dominat o competiție în care, dincolo de clasamentul oficial, toți elevii sunt învingători. Echipa PRACTICON felicită elevii firmelor de exercițiu care au confirmat prin prestația avută că activitatea în firma de exercițiu i-a ajutat să pună în practică cunoștințele teoretice acumulate în scopul dezvoltării spiritului antreprenorial și a competențelor necesare tranziției de la școală la viața activă.
      Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului PRACTICON – „Consiliere inovativă și practică școlară pentru o carieră de succes’’ cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!.

Pentru detalii:
Georgeta Lumei, Expert Informare și Publicitate
ginalumei@gmail.com
0721 888 402

Comunicat de presă

Târgul firmelor de exercițiu PRACTICON și-a desemnat câștigătorii

      În perioada 5-7 iunie 2015 s-a desfășurat Târgul interregional al firmelor de exercițiu din cadrul proiectului PRACTICON – „Consiliere inovativă și practică școlară pentru o carieră de succes’’. Evenimentul a prilejuit reunirea elevilor din 8 firme de exercițiu din 3 județe: Dolj, Vaslui și Caraș Severin și a însemnat o oportunitate pentru elevi de a-și demonstra competențele dobândite pe durata desfășurării activităților din firmele de exercițiu.
      Toți elevii participanți din cadrul firmelor expozante, sub atenta supraveghere și îndrumare a profesorilor coordonatori, au dat dovadă de profesionalism și seriozitate demonstrând că pot face față cu succes provocărilor unui eveniment de asemenea amploare. Spiritul antreprenorial și competițional și-a pus amprenta asupra concursului de firme de exercițiu din cadrul târgului. Acesta s-a desfășurat pe 4 secțiuni: Cel mai bun spot publicitar, Cea mai bună prezentare Power Point, Cel mai bun stand și Cel mai bun vânzător. Au fost evaluate printre altele, originalitatea și atractivitatea materialelor promoționale, modul de prezentare a standului, profesionalismul și serviabilitea angajaților din firmele de exercițiu.
      După închiderea lucrărilor târgului și în urma deliberărilor dintre membrii comisiilor de evaluare, a rezultat următorul clasament:
      Premiul I – FE Pro Security SRL (Dolj) și FE Antique Restaurant SA (Vaslui);
      Premiul II – FE Urban Flowers SRL (Dolj) și FE Romass SA (Vaslui);
      Premiul III – FE Hanul Oltenesc SRL (Dolj) și FE Woody SRL (Caraș Severin);
      Mențiune – FE Goldfield SRL (Dolj) și FE Academia lui Pinochio SRL (Caraș Severin).
      Premiile s-au acordat pentru toți elevii din cadrul unei firme câștigătoare. Dincolo de clasamentul oficial, toți elevii firmelor expozante sunt câștigători, fiind beneficiarii unei experiențe în care spiritul de echipă, munca și dăruirea au o contribuție pozitivă asupra dezvoltării personale a fiecăruia dintre ei.
      Prin crearea unui cadru propice pentru dezvoltarea creativităţii şi originalităţii în rândul angajaţilor din FE și adaptarea la cerinţele economiei de piaţă moderne dar și pentru dezvoltarea competenţelor de negociere şi relaţionare în mediul de afaceri și a abilităţilor de comunicare, târgurile FE constituie o componentă importantă a sistemului instrumentelor de marketing pentru produsele şi serviciile furnizate de firmele de exercițiu, dar şi un prilej pentru vizitatori de a vedea modul în care se desfășoară procesul de negociere şi tranzacţionare.
      La eveniment au mai participant elevi de la liceul partener din proiect, reprezentanți ai firmelor mamă partenere ale firmelor de exercițiu și experți din proiect.
      Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!.

Pentru detalii:
Georgeta Lumei, Expert Informare și Publicitate
ginalumei@gmail.com
0721 888 402

Comunicat de presă

PRACTICON organizează la Calafat Târgul firmelor de exercițiu

      În perioada 5-7 iunie 2015 va avea loc la Calafat Târgul firmelor de exercițiu PRACTICON, organizat în cadrul proiectului ,,Consiliere inovativă și practică școlară pentru o carieră de succes’’ cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!. Evenimentul va reuni elevi din cele 4 firme de exercițiu înființate în proiect dar și din alte firme de exercițiu invitate din alte regiuni și autorizate la Centrala Rețelei Firmelor de Exercițiu/Întreprinderilor Simulate din România (ROCT). Vor mai fi prezenți elevi de la liceul partener din proiect, reprezentanți ai firmelor mamă partenere ale firmelor de exercițiu din proiect, experți, reprezentanți mass-media și public local.

      Prin acest târg de firme de exercițiu se dorește consolidarea abilităţilor de comunicare ale elevilor din firmele de exercițiu înfiinţate în proiect prin implicarea în activităţi de promovare a firmelor, intensificarea relaţiilor de colaborare între firmele de exercițiu expozante prin crearea unui cadru propice derulării de tranzacţii între acestea dar și promovarea conceptului de firmă de exercițiu dincolo de granițele proiectului.

     De asemenea, pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial și competițional al elevilor, în cadrul târgului se va organiza concursul de firme de exercițiu pe 4 secțiuni: Cel mai bun spot publicitar, Cea mai bună prezentare Power Point, Cel mai bun stand și Cel mai bun vânzător. Evaluarea se va realiza în timpul desfășurării târgului, pe fiecare secțiune de concurs în parte. Se vor acorda competitorilor 3 premii și o mențiune. Deoarece participarea la concurs presupune un efort colectiv din partea tuturor elevilor unei firme de a realiza materiale promoționale de calitate și a se prezenta la concurs cât mai bine pregătiți, premiile se acordă pentru fiecare firmă în parte, astfel încât vor fi premiați toți elevii din cadrul unei firme câștigătoare. La concurs s-au înscris 8 firme de exercițiu, și anume: FE Hanul Oltenesc SRL, FE Goldfield SRL, FE Urban Flowers SRL și FE Pro Security SRL din Craiova, înființate în cadrul PRACTICON, FE Antique Restaurant SA și FE Romass SA din Vaslui, iar din județul Caraș Severin FE Woody SRL și FE Academia lui Pinochio SRL.

Pentru mai multe informații despre acest eveniment, vă invităm să consultați site-ul proiectului www.dj-practicon.ro.

Pentru detalii:
Georgeta Lumei, Expert Informare și Publicitate
ginalumei@gmail.com
0721 888 402

 

CONCURSUL DIN CADRUL

TÂRGULUI FIRMELOR DE EXERCIȚIU PRACTICON!

În perioada aprilie-iunie 2015, proiectul PRACTICON organizează Târgul (inter)regional al firmelor de exercițiu.

La eveniment vor participa cele 4 firme de exercițiu înființate în PRACTICON, dar sunt așteptate și firme de exercițiu invitate din alte regiuni.

Pentru voi, elevii PRACTICON angajați în firmele de exercițiu, vom organiza în cadrul târgului concursuri unde aveți prilejul să demonstrați că orele de practică petrecute în firma de exercițiu au dat roade. Cele patru secțiuni de concurs sunt:

Cel mai bun stand

Cea mai buna prezentare powerpoint

Cel mai bun vânzător

Cel mai bun spot publicitar

În cadrul concursurilor se vor acorda premii în bani: premiul I (500 RON), premiul II (300 RON), premiul III (200 RON) și mențiune (100 RON). Câștigătorii vor fi desemnați prin totalizarea punctajelor obținute pe fiecare secțiune de concurs. Premiile se acordă pe firmă de exercițiu, fiind premiați toți elevii din cadrul unei firme de exercițiu.

Nu ratați participarea la activitățile ce se vor desfășura în firmele de exercițiu în perioada ianuarie-iunie 2015. Aceasta vă garantează înscrierea la concursul din cadrul târgului firmelor de exercițiu PRACTICON și câștigarea unuia dintre premii. Veți avea ocazia să vă demonstrați spiritul antreprenorial și competențele de întreprinzător de succes dezvoltate în perioada de activitate în firma de exercițiu: gândire critică, asumarea responsabilităţilor şi iniţiativei, organizarea şi evaluarea resurselor proprii etc.

Pentru detalii legate de concursuri, va fi publicată în timp util Metodologia de organizare şi desfăşurare a procesului de evaluare a firmelor de exercițiu în cadrul concursului. Vă invităm să vă informați consultând periodic site-ul proiectului, rubrica Firme de exercițiu (www.dj-practicon.ro/firme-de-exercitiu) și pagina Facebook a proiectului (Dj_practicon).

Fiecare dintre voi își poate aduce contribuția la câștigarea competiției. Așa că…. Fii practic! Fii PRACTICON! Participă la târgul firmelor de exercițiu! Și nu uita: practica în firma de exercițiu este un pas important în viitoarea ta carieră.

CONCURSUL DIN CADRUL TÂRGULUI FIRMELOR DE EXERCIȚIU PRACTICON!